keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Bathissa

 Pääsiäisloma alkoi toissa viikon perjantaina. Ensimmäisen viikon muhin lähinnä kotosalla puolikuntoisena ja katsoin muun muassa Leijonakuninkaan englanniksi. Jee. Lauantaina otin sitten suunnaksi Lontoon ja täällä ollaan edelleen. Eräs pitkäaikainen ystäväni asuu Lontoossa, joten majapaikka ja seura oli taattua. Sunnuntaina kävimme Brick Lanen markkinakadulla pyörimässä.

Mutta sitten, maanantaina aamulla heräsin jo puoli viideltä, koska lähdin aikaisella bussilla kohti Bathia. Suurena Jane Austen ystävänä olen pitkään haaveillut pääseväni käymään kaupungissa, joka Austenin kirjoissa usein mainitaan, ja jossa Jane itsekin on asunut.  Bussimatka sujui mutkitta ja saavuin kaupunkiin puoli yhdentoista maissa. Ensimmäisessä kuvassa on hieno kahvilan tuoli, jonka näin melkein heti.




En ollut ottanut kaupungista etkäteen juurikaan selvää, enkä oikein edes tiennyt, mitä nähtävää siellä oli. Karttaakaan en onnistunut hankkimaan, koska en jaksanut etsiä turisti-infoa. Lähdin siis lähinnä fiiliksen pohjilta harhailemaan sinne tänne ja päädyin Botanical Gardensiin, eli puutarhaan. Se vaikutti kivalta, mutta koska ilma oli todella kylmä ja lunta hituili, minua lähinnä ärsytti. Kuvittelin vaan miten mukavaa ja kaunista siellä voisi olla hyvällä ja lämpimällä säällä ja miten hyvältä siellä voisi tuoksua.




Sitten osuin puolivahingossa matkani pääkohteeseen, eli Jane Austen Centreen. Siellä oli lyhyehkö infopläjäys Jane Austenin elämästä ja suvusta, jonka jälkeen sai kierrellä ja lukea tietoutta Jane Austenin elämästä, kirjoista ja aikakaudesta yleensäkin. Museo ei ollut kovin suuri, mutta sieltä ostin pienen kartan, johon oli merkitty paikkoja, jotka liittyivät jollain tavalla Janen elämään Bathissa tai  kirjoissa mainittuihin paikkoihin. Tämän kartan avulla lähdin sitten suunnistamaan ja etsimään eri kohteita. Tuntui ihan hullulta nähdä talo, jossa Jane on oikeasti joskus asunut.




Olihan kaupungissa sitten ihan minulle omistettu paikkakin.


Hieno silta

 Kiipesin hetken mielijohteesta eräälle kukkulalle ja näin vähän yleismaisemaa kaupungista 



Iltasella alkoi paistaa vähän aurinkokin, mikä teki kiertelystä vielä mukavampaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti