perjantai 11. tammikuuta 2013

Koulua ja kuvia


Tällä viikolla mulla alkoi oikea koulu. Heti maanantai-aamuna jouduin tulikokeeseen, koska ensimmäinen oppituntini oli draamaa, jossa kaikki muut opiskelijat olivat brittiläisiä. Opettaja oli todella mukava ja ymmärtäväinen, mutta puhui niin nopeasti, että en aluksi tajunnut yhtään mitä kurssilla pitää tehdä. Tauolla kävin sitten erikseen kysymässä, ja sain selville, että kurssilla tehdään ryhmissä draamaa sisältävä jaksosuunnitelma ja opetustuokio, joka pidetään muille opiskelijoille. Kurssilla pitää myös kirjoittaa jonkinlainen essee aiheesta. Kun lopputunnista jakaannuttiin ryhmiin, muut opiskelijat erittäin 'ystävällisesti' laittoivat minut sellaiseen ryhmään, jonka muut jäsenet olivat pois. Nice. 

Tiistaina mulla oli aamulla kurssi nimeltä Human rights, demoracy and community. Siinä meitä oli neljä suomalaista vaihtaria ja kolme paikallista. Ja erittäin hyvä ja mukava opettaja. Tunnilla lähinnä keskusteltiin ihmisoikeuksista ja siitä, miksi ne ovat tärkeitä. Vaikuttaa lupaavalta. Iltapäivällä oli sitten kurssia, joka oli nimeltään Design and technology. Oltiin muiden suomalaisten kanssa vähän hämmästyneitä, kun loppujenlopuksi löysimme itsemme kotitaloustunnilta :) Tehtiin muun muassa kuppikakkuja ja bagel-pitsoja.   

Loppuviikko olikin sitten vapaata, koska apuopettajana toimiminen peruskoulussa alkaa vasta ensiviikolla. Keskiviikkona lähdettiin sitten käymään kehutussa sotamuseossa, johon kuitenkin henkilökohtaisesti olin vähän pettynyt.

 Kyhmyjoutsen!

 Paikallinen ruokakauppa. Miksi ne Suomessa ei ole näin hienoissa rakennuksissa?


 Roskiksia. Heh. Oikeasti ei kyllä naurata vaan lähinnä ahdistaa. Suomessa sentään jätteet kierrätetään melko hyvin, mutta tällaisessa suurkaupungissa todella tajuaa, miten paljon meiltä ihmisiltä tulee kaiken maailman roskaa ja kaikki vaan mätetään samoihin pusseihin.

 Didburyn kirjasto


Mieki haluun näin söpön auton.

 Tämmönen teksti oli siellä sotamuseossa (Pitäisi suureta klikkaamalla)

Tääkin on sieltä. Siellä oli semmonen iso seinä täynnä matkalaukkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti