tiistai 29. syyskuuta 2009

Matkalla

Herätyskello soi ja kömmin unenpöppörössä vuoteen laidalle istumaan. Vedän peittoa tiukemmin ympärilleni ja avaan samalla radion. Lady Gaga vonkuu Paprazzista ja pohdin, miten se jaksaa jo näin varhain. Vaihdan kanavan iskelmälle, jossa soi paremmin aamuoloiluun sopivaa musiikkia.

Busissa istuu jo ihmisiä. Yksi luokkalainenkin on flunssaisena lähtenyt kotimatkalle ja mielessäni pyörii sekunnin murto-osan ajan huoli omasta terveydestäni. En halua sairastua uudestaan, koska vasta vähän aikaa sitten paranin. En kuitenkaan halua murehtia sitä nyt. Sen sijaan ihastelen yöpakkasen aiheuttamaa kuuraa pelloilla ja auringonnousua järven selkien yllä. Pian torkahdan ja nuokun monta tuntia tajuamatta mistään mitään.

Puolivälissä matkaa päätän herätä ja koetan torjua unisuutta syömällä sipsejä :) Huomaan myös saaneeni tekstiviestin, joka nostaa väkisin hymyn huulille. Piristyn lisää ja kuuntelen vähän Lauri Tähkää. Iisalmessa vaihdan bussia ja saan jaloitella puoli tuntia. Kahviossa vanha nainen myy kahvia ja juttelee pelikonetta hakkaavalle nuorelle miehelle pipoista ja siitä, mistä niitä kannattaa ostaa. Ulkona eteeni pölähtää oranssiin takkiin ja sulkakoristeiseen hattuun sonnustautunut mummeli. Hän on kuin suoraan jostain 50-luvun suomi-filmistä.

Perillä paistaa aurinko ja kävelen lammenrantatietä kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti