maanantai 21. syyskuuta 2009

Just puhuttiin...

Kävin äsken lenkillä J:n kanssa ja juteltiin hetki blogeista ja siitä, mitä tänne oikeastaan pitäisi kirjoittaa. Pitäisikö kirjoittaa "tänään tein sitä ja sitä ja sitten näin sen ja juteltiin sitä". Oma mielipide on se, että joskus juuri tällaiset postaukset on niitä parhaita ja siksipä aionkin tehdä juuri nyt sellaisen postauksen. Hah.

Siispä tänään söin niukan aamupalan ja kävin ennen koulun alkua apteekissa ostamassa yskänlääkettä, että saisin tämän rasittavan ja kurkkua kutittavan yskän aloilleen. Pianoakin jaksoin taas käydä vähän pimputtelemassa, mutta jokseenkin turhauttavalta se tuntuu. Vuoden on tahkonnut ihan samoja kappaleita (Ihme ja kumma, Käkkärämänty, Tuulien teitä jne), mutta edelleen jokaisen soinnun joutuu miettimään ja laskemaan etukäteen niin, että soittoon jää typeriä taukoja.

Koulussa opiskelimme tänään opetustyön etiikkaa ja kvalitatiivisiä tutkimusmenetelmiä, joka ihme kyllä vaikuttikin kiinnostavalta oppitunnilta. Päästään toivonmukaan tekemään tutkimusta opettajien pukeutumisen (ja ulkoisen olemuksen) vaikutuksesta ts. mten se vaikuttaa oppilaiden käytökseen opettajaa kohtaan ja sitä kautta sen vaikutuksia esim. auktoriteetin ylläpitämiseen. Luultavasti siitä kandistakin ja gradusta varsinkin tulee selviämään kunnialla läpi, kunhan vain aihe on riittävän kiinnostava.

Koulun jälkeen kävin J:n kanssa kirjastossa, poljin kotiin, tein ruokaa (ekaa kertaa soijaa jauhelihan sijasta...), söin ja luin vähän biologiaa. Iltalenkille lähdettäessä ei ollut vielä ihan pimeää, mutta hyvää vauhtia ilta hämärtymässä. Metsässä harhauduimme polulta ja vaelsimme hetken täysin tietämättöminä siitä, missä oikeastaan olemme. Vastaantuleva "paha mies" osoittautui onneksi erääksi luokkalaiseksemme, joka oli vain iltalenkillä koiran kanssa. Muita sattumuksia ei tapahtunut ja pääsimme ehjin nahoin kotiin. J lähti istumaan iltaa H:n kanssa, mutta minä en enää jaksanut tuntea itseäni riittävän sosiaaliseksi ja jäin mieluummin kotiin.

Siis sellainen päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti