sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Olihan viikko!

Viikko opena on nyt onnellisesti takana. Viikkoon sisältyi niin onnistumisenelämyksiä kuin oppitunnilla hampaiden kiristelyä ja kyyneleiden pakottamista takaisin sinne mistä yrittivät kovasti olla tulossa ulos. Eihän nyt opettaja saa ihan pienestä hermostua. Oli jännittävää huomata, miten paljon yhteen viikkoonkin mahtuu toimintaa ja sattumuksia. Jokainen lasten kanssa vietetty hetki oli olellinen ja tärkeä omalla tavallaan. Hetkeäkään ei tuntunut siltä, että olisi ollut tylsää tai yksitoikkoista.
Kaikista ikimuistoisin hetki oli kuitenkin yhden koulupäivän jälkeen, kun lapset olivat käsityötunnilla toisen harjoittelijaopen kanssa. Istuin luokassa, ja tarkistelin lasten äidinkielen vihkoja. Kun se oli tehty, huomasin että ulkona paistoi kirkas tammikuun aurinko. Sisällä tuoksui aivan koululle ja muistin yhtäkkiä omia ala-asteaikojani. Kuinka tällaisella säällä oli kivaa mennä välkälle ja kuinka ihanalta tuntui aina lähteä koulusta kotiin, kävellä talvisella tiellä ja ajatella jotakin mukavaa.
Kouluun liittyy kaikilla kovin paljon muistoja ja ehkäpä juuri tietyt tuoksut ja valot saavat ne silloin tällöin tulvahtamaan mieleen. Juuri tuolla hetkellä olin kovin ylpeä omasta tulevasta ammatistani ja ajattelin, että minull on todellakin tulossa kiireinen, stressaava, mutta ah niin ihana tulevaisuus.

Viikonloppukin on ollut todella mukava. Perjantaina katsottiin vihdoin ja viimein Elokuu -niminen kotimainen elokuva. Tykkäsin kovasti sen tunnelmasta, värimaailmasta ja musiikeista. Vaikka elokuvaa on haukuttu ja juoniratkaisuiltaan se oli aika ennalta arvattava ja tyypillisen kotimainen, oli toteutuksessa kuitenkin jotain sellaista, joka minua viehätti. Lauantaina kävin kavereiden kanssa seinäkiipeilemässä, ja nyt on hartiat tosi kipeät. Olen iloinen, että kaverit ovat siitä lajista niin tohkeissaan, koska sen ansiosta pääsen itsekin välillä kiikkumaan korkeuksiin köysien varassa. Ilalla pelailtiin Bang -nimistä peliä ja syötiin kanasalaattia. En muista, milloin minulla olisi ollut niin hauska lauantai-ilta :D Ja mikä parasta, tarkoitus on ottaa peli-ilta uusiksi jo tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti