torstai 4. maaliskuuta 2010

Fysiikkaa ja muuta

Tänä aamuna tunsin itseni jotenkin tosi opiskelijaksi :) Se johtui lähinnä siitä, että luin ensimmäistä kertaa yliopiston kirjastolla fysiikan ja kemian tenttiin. Yleensä en harrasta kirjastoissa opiskelua, vaikka kirjastoissa muuten tykkään käydäkin. Fysiikka on muuten kumma aine. Sitä aina luulee, ettei siitä tykkää ja yläasteella se oli yksi ärsyttävimmistä aineista mitä ylipäänsä lukujärjestyksessä oli. Kuitenkin aihetta vähän lukiessa tajuaa, että fysiikkaan ja kemiaan liittyvät kaikki elämän ihmeet. Koko maailman toiminta ja ihmeellisyys voidaan selittää fysiikan ja kemian lakien avulla. Luin ahmien tietoa ääniaalloista, värien muodostumisesta, säteilystä ja vetovoimista, joiden varaan kaikki on rakentunut. En olisi sitten lopulta malttanut edes lopettaa ja hetkellisesti olin jopa valmis vaihtamaan opettajan uran fyysikon uraan. Voi kun nämä kaikki asiat voisi joskus ymmärtää. Tuskin sitä sitten osaisi edes suhtautua maailmaan samalla tavoin kuin nyt. No, jos nyt en ihan alan vaihtoa lähtenyt toteuttamaan, kävin kuitenkin pääkirjastosta lainaamassa paksuhkon, tähtitiedettä käsittelevän kirjan.

Muita hyviä juttuja lähipäivien ajalta:

- Marja Tyrni
Putousta en katsonut jaksoakaan, mutta netin välityksellä olen löytänyt tämän sketsihahmon. Kaikista parhaita ovat ne hetket, kun näyttelijä huvittuu omista jutuistaan ja Marja Tyrnin naamasta huomaa, että nyt naurattaa.

- Jos sä tahdot niin -biisi
Tällä hetkellä tehokuuntelussa Jipun ja Samuli Edelmanin versio

- Pitenevät päivät
Iltaisin valoisaa aikaa kestää jo paljon pidempään eikä aamutkaan ole enää yhtään niin pimeitä kuin sydäntalvella. Kevät kevät kevät!

- Facebook
Kumman koukuttava paikka

- Pitkät viikonloput
Meillä ei ole lukujärjestykseen merkitty opetusta yhdellekään perjantaille koko keväänä. Ja sehän siis tarkoittaa, että saa nukkua pitkään ja tehdä kaikkea muka hyödyllistä koko päivän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti