sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Sananen siitä jalkapallosta

Ennen kuin tulin Manchesteriin minua lähinnä (pelkästään) ärsytti kaikki jalkapalloon liittyvät asiat ja etenkin se, että kun yritin googlesta etsiä kuvia Manchesterista, sieltä tuli vain kasapäin jalkkiskuvia. Ja jotenki sekin ärsytti, että etukäteismielikuvani koko kaupungista perustui aika pitkälti siihen, että "sieltä tulee jotain bändejä ja sit siellä on niitä jalkapallojoukkueita". Ja kun sanoin mielessäni sanan "Manchester", niin ensimmäinen assosiaatio olivat punapukuiset miehet.

Mutta no, sitten tulin tänne ja kah, lähden vapaaehtoisesti pubiin katsomaan pelejä. Eihän täällä kai voi asua hurahtamatta edes vähäsen jalkapalloon, on se niin iso osa kaupunkilaisten arkea. Sitä paitsi olen huomannut, että ei minulla oikeastaan mitään ole sitä jalkapalloa vastaan, pointti on vaan ollut aina siinä, että en ole aiemmin kannattanut mitään joukkuetta. Enhän minä katso jääkiekkoakaan paitsi maailmanmestaruuskisojen aikaan, koska silloin on selkeä joukkue jota kannattaa. Täällä nyt minun suosikkijoukkueekseni on jostain syystä muodostunut United. Enkä kyllä edes tiedä miksi, siitä vaan tuli enemmän sellainen tunne, parempi fiilis. Tai ehkä se oli ne punaiset peliasut.

Perjantaina käytiin toisen suomalaisvaihtarin kanssa kierroksella Old Traffordilla, joka on siis Unitedin kotikenttä. En osannut odottaa kierrokselta mitään, mutta yllättävän hyvä se oli ja kestikin melkein puolitoista tuntia. Alla vähän kuvasatoa

DSCN2562
Nyt tiedän kuka on Alex Ferguson.

DSCN2559


DSCN2553
Tästä aukosta pelaajat marssii kentälle. Meidänkin piti muodostaa kaksi riviä ja leikkiä että ollaan muka pelaajia menossa kentälle musiikin soidessa taustalla. Tämän kuvan otin -yllättäen- ennen tätä ja -yllättäen- paraatipaikalla oli joku juuri samalla hetkellä keikistelemässä.

DSCN2546
Mulla on nyt myös oma suosikkipelaaja joukkueessa. (Ja häntähän ei ole valittu ulkonäöllisin perustein...)

DSCN2544
Tämä oli siis jonkinlainen pukuhuone joka aina tyyliin desinfioidaan ennen kuin pelaajat sinne tulee. Opas ainakin väitti että Rooney istuu aina omalla paikallaan ja tolla Chichariton paikalla on istunut Ronaldo. Vissiin siis silloin kun pelasi ManUssa.

DSCN2535aDSCN2541
Tämä huone oli joku hengailuhuone, jonne pelaajat tulee rentoutumaan. Oppaan mukaan tässä huoneessa myös David tapasi Victorian ensimmäistä kertaa.

DSCN2558
Kentälle ei saanu mennä eikä koskea nurmikkoon. En kyllä uskaltanut uhmatakaan näitä kieltoja, koska meille esiteltiin myös paikan oma poliisiasema :)

DSCN2518

Jalkapalloaiheinen viikonloppu huipentui vielä tänään kun käytiin pubissa katsomassa ManUn viimeinen peli, jossa siis jouukue voitti premier leguen mestaruuden ja se taisi olla samalla viimeinen Alex Fergusonin manageroima ottelu. Onhan se tosiaan hyvä että minäkin nyt viimein tiedän kuka hän on, kun on ollut hommissa kuitenkin jo 26 vuotta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti