tiistai 17. toukokuuta 2011

Mullan tuoksua

Kaksi päivää olen nyt ahertanut hautausmaalla kaivellen juuria edelliskesän mullista ja kärräten painavia hiekkakuormia kapeilla käytävillä. Työ hautausmaalla on juuri sellaista, jota kukaan ei tule ajatelleeksi, mutta jos se jätettäisiin tekemättä, varmasti alkaisi valitus siitä "kuinka sotkuista ja huonosti hoidettua kaikki on". Kumpuhautojen tekeminen on oikeastaan vähän kuin taiteilua. Savesta muovaillaan ensin arkkua muistuttava kumpu, joka vielä kuorrutetaan hiekalla. Rajan tekeminen mullan ja hiekan väliin on hiuksen hienoa säätämistä, joka epäonnistuessaan saattaa pilata koko lopputuloksen. Lopuksi hiekka taputellaan tiiviiksi ja siihen vedellään viivat. Ja siitä kukkapenkistäkin pitäisi haravan avulla saada kikkailtua semmoinen neliskulmainen "arkku". Mutta kun hauta on tehty ja onnistunut, on aina pakko ihan vain vähän aikaa ihailla oman työnsä tulosta. Onneksi kaikki haudat eivät ole näin monimutkaisia, semmoiset vähän tylsät kivikehyksiset on hoidetavuuden kannalta ihan helppoja.

Ensimmäiset työpäivät on kuluneet suhteellisen nopeasti senkin takia, että olen kuunnellut radiosta erilaisia, jääkiekkoon tavalla tai toisella liittyviä ohjelmia ja juontajien hehkutusta. Antsan "Taivas varjele mitä sieltä tulee" pauhaa päässä sellaisella repeatilla, että ihan pelottaa. En halua, että hienon maalin fiilis pilaantuu sillä, että kyllästyy tuohon selostukseen. Maailmanmestaruus kyllä sellainen asia, jota saa Suomessa juhlia, kaatuilla matoilla ja halailla presidenttiä. Ja pilkata myös niitä ruotsalaisia. Ainakin vähän :) Me ei olla koettu tätäu kuuteentoista vuoteen ja tulevaisuudesta ei voi tietää mitään. Omat kultajuhlani ovat rajoittuneet radion kuuntelun lisäksi tv:n katsomiseen ja lyhyeen fiilistelyyn silloin sunnuntaiyönä Savonlinna kaduilla kun oli matkalla kisakatsomosta kotiin.

Lopuksi vielä pakko nostaa ruotsalaisten ehkä tuleva kesäbiisi, joka ruotsalaisuudestaan huolimatta, toimii minulle. Tämän tahdissa voin nähdä itseni tanssimassa kesäisenä päivänä nurmikolla joittenkin mukavien ihmisten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti