tiistai 28. syyskuuta 2010

Ottaa kiinni

Tartun hetkiin, vaikka joskus tuntuu, että ne katoavat niin kovin nopeasti. Huomaan käyttäväni väärää termiä tunnilla ja korjaan salaman nopeasti puhettani. Käytän sanoja sekaisin, vuorotellen peli-leikki-peli-leikki ja mielessäni mietin, kumpikohan olisi parempi. Kun tulee tietoiseksi omasta puheestaan, on kirjaimellisesti tarttunut kiinni hetkeen.
Hetkeen on tarttunut myös silloin, kun ulkona kävellessä tajuaa värien ja varjojen suuren vastakohtaisuuden ja jää ihailemaan sitä. Syksyn väreissä on katseltavaa jo ihan sinällään, mutta olen huomannut, että syysaurinko saa myös varjot näyttämään paljon tummemmilta. Kontrasti on kesän lempeään valoon verrattuna suuri, mutta sopii hyvin korostamaan sitä monenkirjavaa luonnon värivalikoimaa, joka tähän aikaan vuodesta ulkoa löytyy.

Raskaan havahtumisen hetkien virtaan voi kokea urheilun parissa, tanssitunnilla allekirjoittaneen tapauksessa. Sillä hetkellä, kun et enää vain yksinkertaisesti jaksa ja ainoa asia mitä haluaisit tehdä, olisi mennä lattialle makaamaan ja hengittämään. On tuskaisen turhauttavaa tuntea oman fyysisen kuntonsa rajat ja joutua taipumaan niihin. Kun ei jaksa, ei myöskään huvita eikä jaksa keskittyä. Alkaa vain ketuttamaan ja haluaisi äkkiä päästä eteenpäin, pois hetken tuomasta ärsytyksen tunteesta.

Mutta aina aikaa eikä sen kulua tajua. Joskus se yllättää ja kiiruhtaa, pitää meitä mukanaan ihan silkkaa ilkeyttään. Aiheuttaen kiirettä kun kulumisen sitten tajuaa.
Jumahdan illalla kuuntelemaan koneelle musiikkia ja pelaamaan pasianssia. Kappaleet toistuu uudestaan ja uudestaan, pasianssi menee harvemmin läpi. Yhtäkkiä kello on jo paljon, pitää mennä syömään iltapalaa ja nukkumaan. Tällaisissa tilanteissa hetket ikäänkuin karkaavat. Sitä ajattelee, että minä nyt tässä ihan vain vähän aikaa olen koneella. "Vähän ajan" kuluessa ehtiikin sitten mennä paljon aikaa. Paljon "muka tärkeitä asioita" jää tekemättä. Ihan vain siksi, että hetket kuluivat huomaamatta.

Nyt se musiikki on Jenni Vartiaisen Halvalla ja Mew:n Louise Louisa. Aika nyyhkyä, mutta onhan ilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti