perjantai 29. huhtikuuta 2011

Hymyä :)

Blogitekstin aloittaminen on aina yhtä hankalaa. Nyt yritän selvitä miettimättä ja sensuroimatta. Vaika eipä minulla useinkaan mitään sensurointia kaipaavaa sanottavaa olekaan.

Olen jo melkein kuukauden kärsinyt hetkittäisestä huimauksesta ja saanut kehitettyä mieleeni suuria luuloja aivokasvaimista sun muista, mutta kävin tänään terkkarilla. Ja minulla on niskat jumissa. Siitä se johtuu. Mikä helpotus. Mikä siinä on, että ihminen aina heti ensimmäiseksi ajattelee ne kaikista pahimmat mahdolliset vaihtoehdot ja alkaa pelätä. Tai ainakin minä alan miettiä ja pelot paisuvat mielessä joskus aivan huimaavan noloihin mittoihin. Mutta se helpottava tunne on ihana, kun joku sitten sanoo, ettei sinulla ole mitään hätää ja tuo kaikki on ihan normaalia.

Pääsiäisloma meni mökillä, auringosta ja linnuista nauttien. Harmi vaan en yhtenäkään aamuna saanut itseäni raahattua ulos tarpeeksi ajoissa, jotta olisin kuullut parhaat sirkutukset. Mutta kyllä on aivan yhtä ihanaa istua illalla saunan jälkeen kuistilla ja huomata kahden telkän pulpahtavan pintaan rantavedessä. Järvi on vielä jäässä, mutta rannassa on jo päivittäin levenevä kaistale avointa vettä. Virtaavan veden näkeminen talven jälkeen on yksi suosikki kevään merkkini. Toinen taitaa olla peipposen ääni. Ja kolmas on se tuoksu, joka syntyy kun joku ajaa ruohoa ekan kerran.

Vappu kolkuttelee jo ovella. Aiempina vuosina en ole oikein innostunut vapusta. Olen ehkä korkeintaan ollut jonkun kaverin luona kylässä, katsonut jotain leffaa ja käynyt lenkillä, sekä juonut simaa ja syönyt munkkeja. Nyt vasta opiskelukaupungissa on päässyt kiinni siihen oikeaan vappu-fiilikseen. Kun hillutaan yo-lakit päässä, juodaan skumppaa, maalataan pässin munat (tai no ei me niitä olla koskaan maalattu, mutta aina se pitää käydä katsomassa, minkä väriseksi ne on maalattu), painitaan Hesen nurmikolla ja grillataan parvekkeella. Aah, huomenna se sitten on, eikä liiallisia suunnitelmia ole tehty. Yhden toiveen jos kuitenkin saisin toivoa: baariin hyvää tanssimusiikkia! Ai niin, olisi kyllä toinenkin toive: Jos voisin nähdä sen saman pojan, joka viime vappuna käveli ohi ja hymyili niin että se jäi mieleeni koko vuodeksi. Hymyä maailmaan!

2 kommenttia:

  1. Heei hauskaa vappua serkkuseni! :D Minä vietän vapun jälleen kerran töissä, mutta ehkä sitä jonain vuonna vielä pääsee tekemään jotain muutakin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos samoin! Mie juhlin huimalla 9 euron budjetilla kun en ole tehnyt niitä töitä ;)

    VastaaPoista